Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jó barátnő vagy?

 

Mennyit teszel azért, hogy megőrizd a békét a barátnőiddel?

 

Válaszdki, mit tennél az adott helyzetekben:

 

1. A barátnődnek, Grace-nek új fiúja van, aki  a legnagyobb lúzer az egész iskolában. Mit teszel?

a) Nem kertelek egy percig sem. Megmondom neki,hogy mi a helyzet.

b) Mindig bunkó vagyok a fiúval, ha velünk van.

c)Felteszek egy csomó kérdést,hogy meggyőződjek arról,a srác jól bánik-e Grace-szel, és nem szólok egy szót sem.

d)Azt mondom Grace-nek, mennyire örülök az új fiújának, és bátorítom, hogy minél több időt töltsön vele. Egy fiú minden áldozatot megér.

2. Amanda folyamatosan a családja miatt nyavajog: a fiútestvére egy szemétláda, az anyja egy nyaggatógép,az apja meg azt hiszimagáról, hogy fiatal és vicces. Mit teszel?

a) Megmondom neki,hogy nagyon igaza van,a családja csupa vesztesekből áll. Akkor is szidom őket, amikor Amanda éppen nem.

b) Egyetértek abban, hogy kissé furcsák, és hozzá teszem, örülök, hogy nem az én családom.

c) Megtartom magamnak a megjegyzéseimet.  Ha szidni akarja  a családját, meghallgatom, de nem fogom én is leszólni őket. Időnként megpróbálok rámutatni néhány pozitív vonásukra.

d) A rendelkezésére állok, valahányszor panaszkodni akar rájuk. Még ha más dolgom is lenne, inkább átszervezem a programomat, ha éppen most van rám szüksége ehhez. És nem fárasztom a saját családi problémáimmal, mert azok nélkül is van elég baja.

3. Részmunkaidőben dolgozol, Cindy viszont nem. Együtt vagytok a bevásárlóközpontban, amikor mutat neked egy ruhát, amelyikbe teljesen belezúgott, de nincs pénze megvenni. Most, hogy felhívtad rá a figyelmedet, neked is eszméletlenül tetszik, és meg is engedhetnéd magadnak! Mit teszel?

a) Akkor és ott megveszem magamnak a ruhát. Nem az én hibám,hogy neki nincs pénze.

b)Akkor nem teszek semmi, de másnap vissza megyek, és megveszem. Várok néhány hetet, mielőtt először felvenném, addigra már úgysem fogja érdekelni. 

c)Nagy szükséged lenne egy új ruhára, és ezért teljesen odavagy. De csak akkor veszed meg, ha kifejezetten bátorít rá, különben más boltokban próbálsz hasonlóan klassz holmit találni.

d) A nehezen megkeresett pénzedből mgveszed neki a ruhát. Ő amúgy is jobban nézne ki benne, mint te!

4. Maggie-t az általános iskola  harmadik osztálya óta ismered. Minden szombat reggel úszni jár, és ott találkozott egy lánnyal, Ashleyvel, akit nagyon bír. Egy nap Maggie elhív, hogy tarts velük az uszodába. Ashley tényleg jó fej, és azonnal megtaláljátok a közös hangot. Mit teszel?

a) Felhívom hétközben Ashleyt, hogy lenne-e kedve moziba menni velem. Maggie-nek nem említem a dolgot.

b)Azt mondom Maggie-nek, hogy van két ingyenjegyem a moziba,de mivel ő amúgy is utálja a horrorfilmeket, ezúttal Ashleyt hívom el.

c) Megkérdezem Maggie-t, eljön-e velem moziba. Ha nem jön, akkor arra hivatkozva, hogy nem akarok egyedül mennei, megkérdezem, elhívhatom-e Ashleyt.

d)Rájövök, hogy Maggie láthatóan jobban érzi magát Ashleyvel, mint velem, és nekik adom a két ingyenjegyet.

 

 

Tehát milyen pontszámokat gyűjtöttél?

Főként a válasz: Édesem, te rémálom vagy a barátnődnek! Rosszabb vagy, mint egy elszúrt frizura a nagy randi előtt. Tedd rendbe a házad táját, és légy sokkal, de skkal tapintatosabb, vagy készülj fel a hosszú, magányos évekre.

Főként b válasz: nyilván sokszor azon töprengsz, miért rágnak be rád a barátaid. Önzően viselkedsz, és jobb lenne, ha odafigyelnél arra, mit is csinálsz.

Főként c válasz: Gratulálok! Igazi figyelmes barát vagy. Tiszteletteljesen bánsz a barátaiddal, és ennek eredményeképpen életre szóló barátságokra számíthatsz.

Főként d válasz:Sosem unod meg, hogy mások beléd töröljék a lábukat?  Vagy szívesen éled az életed lábtölőként? A barátságnak is vannak határai, ugye tudod? Az emberek nem várják el-vagy ne adj'isten, akarják-, hogy mindent feláldozz értük.